poprowadzą dr. n. wet. Ewa Kaczmar
tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
Data: 24-25/02/2024
Miejsce: Kielce, Hotel La Mar
Organizator: med- consulting
- kurs jest intensywny- zdobędziesz potężną dawkę wiedzy w zaledwie dwa dni
- rozpoczniesz lub pogłębisz swoją przygodę z gastroenterologią na wysokim poziomie
uszeregujesz i zaktualizujesz wiedzę
- dowiesz się jak podejść do przypadku- na co zwrócić uwagę, co mogę zaproponować w diagnostyce
- jak leczyć dane schorzenia zgodnie z najnowszą wiedzą
- na pewno wiesz, że bez żywienia i suplementacji w gastroenterologii nie da się osiągnąć sukcesu
2/ Jak wygląda kurs?
- kameralna grupa uczestników
- wykłady w hotelu o wysokim standardzie z bezpłatnym parkingiem dla gości
- przerwy na napoje oraz przekąski
- możliwość swobodnego zadawania pytań i dyskusji z Prowadzącymi
3/ Orientacyjny program kursu
Sobota 9.30- 17.30
- Dysbioza jelitowa, zaburzenia wchłaniania- diagnostyka i postępowanie, przygotowanie mikroflory jelit do ew. FMT, FMT procedura wykonania, częstotliwość wykonywania, efekty- przypadki kliniczne- dr Ewa Kaczmar
- Przerwa kawowa
Bulgotki, burczenie, przelewanie się, koprofagia- niespecyficzne objawy przewodu pokarmowego- diagnostyka- dr Ewa Kaczmar - Przerwa obiadowa
- Dieta eliminacyjna, hypo, ultrahypo, gotowana- różnice, możliwości, ograniczenia- jak prawidłowo przeprowadzić diagnostykę alergii pokarmowych, jak długoterminowo prowadzić pacjentów. Częste alergeny u psa i kota, r-cje krzyżowe- tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
- Przerwa kawowa
- Nowinki gastroenterologiczne- porozmawiajmy o lekach z apteczki gastroenterologa- dr n. wet. Ewa Kaczmar
Niedziela 9.30- 15.00
- Kazuistyka psów i kotów- długoflalowe postępowanie w chorobach przewlekłych- dr Ewa Kaczmar
- Q & A
- Przerwa kawowa
- Przegląd substancji wspomagających przewód pokarmowy i ich zastosowanie, dawkowanie- czyli jak nie utonąć w morzu możliwości ?- tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
- Przerwa obiadowa
- Propozycje żywienia i suplementacji w chorobach przewlekłych przewodu pokarmowego- przegląd dostępnych karm- dla pacjentów z dysbiozą, refluksem, z przewlekłym zap. wątroby, zap. trzustki, IBD- postępowanie długofalowe i najważniejsze zasady- tech. wet. Agnieszka Cholewiak- Góralczyk
4/ Koszt udziału w szkoleniu : 2200 zł brutto ( zawiera 23% VAT)
- w cenie szkolenia zawarte są : przerwa obiadowa w sobotę i w niedzielę , przerwy kawowe ciągłe oraz przekąski , materiały szkoleniowe drukowane w kolorze oraz certyfikaty z punktami edukacyjnymi
- gwarancją rezerwacji miejsca jest wpłata pierwszej raty tj. 500 zł brutto w ciągu 7 dni od zapisu- dostaniecie Państwo maila zwrotnego z danymi do przelewu po rejestracji
II rata - pozostała część kwoty do zapłaty w terminie do 14 dni przed szkoleniem.
Zastrzegamy sobie możliwość odwołania/ przesunięcia szkolenia w przypadku nieosiągnięcia minimalnej liczby uczestników- niezwłocznie skontaktujemy się z Państwem
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z naszych szkoleń na fb:
https://www.facebook.com/med-consulting-103882484412163/?modal=admin_todo_tour